Skip to content
Advertenties

Finland overweegt burgers gratis geld te geven – NineForNews.nl

De Finse overheid overweegt een deel van de Finnen gratis geld te geven, ongeacht of ze al dan niet werken. De hoogte van zo’n basisinkomen is nog niet bekend, maar veel mensen zijn benieuwd hoe het gaat werken. Dat meldt de BBC.

De Finse premier Juha Sipilä is groot voorstander van het idee: “Voor mij betekent een basisinkomen een vereenvoudiging van het sociale zekerheidsstelsel.” Het plan is met name interessant voor mensen zonder werk. In Finland zijn dat er momenteel 280.000; dat is 10 procent van de beroepsbevolking.

Tachtig procent van de Finnen is voor een basisinkomen. “Een basisinkomen? Ja, ik zou wel 1000 euro per maand willen krijgen,” zegt een man uit Pori in West-Finland. Hij is één van de werklozen die naar een oud, houten gebouw moeten gaan waar ze goedkoop voedsel en tweedehands spullen kunnen krijgen. http://ift.tt/1zj6bRw

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: