Skip to content
Advertenties

“Basisinkomen is aan de winnende hand” – NineForNews.nl

Oud-minister Willem Vermeend en econoom Rick van der Ploeg hielden afgelopen weekend een pleidooi tegen het basisinkomen. “Zij meenden het klootjesvolk te moeten waarschuwen voor de discussie over het basisinkomen, dat zij af probeerden te doen als ‘zomerzotheid’,” schrijft columnist Kees Alders op Joop.nl.

Hij legt uit dat de discussie die wordt gevoerd over het basisinkomen al wat ouder is dan deze zomer. Zo werd in Zwitserland in 2013 besloten een referendum te houden over het basisinkomen. In het jaar erop, in 2014, werden op de congressen van D66, de PvdA en GroenLinks moties aangenomen voor onderzoeken naar een basisinkomen. Inmiddels liggen er in 47 gemeenten plannen voor experimenten met een basisinkomen. http://ift.tt/1zj6bRw

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: