Skip to content
Advertenties

VN: “Handelsverdrag TTIP is gevaar voor mensenrechten” – NineForNews.nl

VN: “Handelsverdrag TTIP is gevaar voor mensenrechten” –

Een hooggeplaatste VN-medewerker heeft gezegd dat de onderhandelingen over het controversiële handelsverdrag tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten, TTIP, moeten worden opgeschort. Als het verdrag er komt kunnen grote corporaties landen aanklagen via geheime rechtbanken en dat ondermijnt de mensenrechten, aldus Alfred de Zayas.

De VN-medewerker wil dat de onderhandelingen over het verdrag worden stopgezet. Andere handelsverdragen hebben ertoe geleid dat grote corporaties overheidsmaatregelen succesvol konden tegenhouden met de steun van geheime rechtbanken, aldus de Amerikaanse advocaat.

De Zayas werkt momenteel aan een rapport waarin hij de tactieken uitwerkt die multinationals toepassen. “We willen geen dystopische toekomst waarin corporaties in plaats van democratisch gekozen regeringen de lakens uitdelen. We willen geen internationale orde,” zei hij. NineForNews.nl http://ow.ly/MUGq0

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: