Skip to content
Advertenties

Is Joost Niemöller een ‘persona non grata’..?

WantToKnow.nl – Is Joost Niemöller een ‘persona non grata’..?

Tilasmi Frigge is organisator van De Ommekeer, een platform voor ‘onafhankelijke media’ dat een alternatief wil vormen voor de reguliere pers. Frigge had in een café in Amsterdam Noord, een lang gesprek met journalist/auteur Joost Niemöller over de werking van de media. Over hoe het bijvoorbeeld kan dat bepaalde meningen en ook onderwerpen telkens op de agenda komen, terwijl andere worden weggedrukt in de marge?

Daarbij komen een aantal zaken terug die mij interesseren. De EU, de nature nurture discussie, MH17, de gevolgen van de immigratie. Maar ook de dictatuur van de geldcreatie, het bankwezen en de aanslagen van 11 september 2001/9-11. Onderwerpen waarover in de media consensus lijkt te bestaan. En wie van deze consensus afwijkt hoort er niet meer bij. Sterker nog: mensen-journalisten die zich aan de consensus onderwerpen, worden omarmt en krijgen alle tijd hun verhaal te doen.. Frigge vraagt op een gegeven moment, of Joost Niemöller daardoor bijvoorbeeld een Persona non grata is geworden, een journalist die uit ‘de gratie’ is. http://ow.ly/MGdfl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: