Skip to content
Advertenties

“Large Hadron Collider kan poort worden naar parallelle universa in…

“Large Hadron Collider kan poort worden naar parallelle universa in extra dimensies” –

Met de Large Hadron Collider is men erin geslaagd het zogeheten ‘Goddeeltje’ te vinden. De deeltjesversneller wordt nu gebruikt om donkere materie op te sporen. Wetenschappers zeggen dat de LHC ook in staat is om parallelle universa te detecteren.

Uit een nieuwe studie in Physics Letters B blijkt dat mini zwarte gaten – die bewijs zouden zijn voor het bestaan van een multiversum – kunnen worden waargenomen met behulp van de Large Hadron Collider in Genève.

“Net zoals parallelle vellen papier in de derde dimensie kunnen bestaan, kunnen parallelle universa in de hogere dimensies bestaan,” zei Mir Faizal van de Universiteit van Waterloo in Canada. “We voorspellen dat de zwaartekracht kan doorlekken naar extra dimensies. Als dat zo is, kunnen we met de LHC mini zwarte gaten creëren.”

Theoretici van het Europees Centrum voor Kernonderzoek (CERN) hebben berekend hoeveel energie er nodig zal zijn om deze zwarte gaten te kunnen detecteren. Vervolgens zouden ze tekenen kunnen opvangen van dimensies voorbij lengte, breedte, hoogte en tijd. NineForNews.nl http://ow.ly/3xPbw6

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: