Skip to content
Advertenties

Het basisinkomen is de sleutel voor vrijheid | metronieuws.nl

Het basisinkomen is de sleutel voor vrijheid

1 mei is dit jaar niet alleen de Dag van de Arbeid, maar ook de Dag van het Basisinkomen. Dat is logisch, want door de automatisering gaat er de komende jaren heel veel arbeid verdwijnen. En daar moet dus iets voor in de plaats komen. Een gegarandeerd basisinkomen is inmiddels een veel besproken mogelijkheid, en hoewel het vooral als een “linkse hobby” klinkt zouden ook liefhebbers van de vrije markt dit idee moeten omarmen.

Immers: iedereen onvoorwaardelijk elke maand een vast bedrag geven is zoveel efficiënter dan het huidige oerwoud aan regels, uitkeringen, compensaties en uitvoeringsinstanties. Het zou een mooie opstap kunnen zijn naar een sterk vereenvoudigd belastingsysteem. Het is bovendien eerlijker, want iedereen krijgt hetzelfde – ook miljonairs krijgen gewoon hun basisinkomen. Het doel is niet om te voorkomen dat mensen rijk worden, maar om te voorkomen dat mensen vast blijven zitten in armoede. | metronieuws.nl http://ow.ly/MnVC7

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: